Ja fa dies que vam fer panellets, ens van quedar molt bons, per això us posem la recepta.
PANALLETS DE TOTS SANTS
Ingredients per 1kg de panallets:
½ kg de farina d´ametlla ( ametlla crua de la millor qualitat, molta)
½ kg de sucre (no cal que sigui fi).
Una patata petita bullida.
Una mica de sal per a la planta.
Mitja cullerada de pela de picada ben fina.
Algun ingredient a escollir per donar-los gust: pot ser cafè
Soluble en pols, coco, cireres confites picades, membrillo, suc de llimona o de taronja. . . .
Una mica de sucre fi per escampar sobre el taulell de treball i la plata d´anar al forn
Elaboració del massapà:
En una conca fonda, desfem la patata bullida amb una mica de sal, un pols de pela de llimona i cada ben fina, i una cullarada petita de clara d´ou batuda. Hi afegim el sucre, remenant tota l´estona amb una cullera. Hi afegim a poc a poc la farina diametral, sense deixar de remenar, fins que queda una ben pasta ben homogènia.
Per acabar el massapa:
Si el massapà queda mola d´ur, si el volem pels panallets de coco, caldrà afegir-hi unes gotes d´aigua, sense passar-nos, que no quedi massa mol. Si volem el massapà per fer panallets de cirera, ja podem afegir-hi, enlloc de l´aigua, les cireres ben trinxades (no massa quantitat).
Donem forma als panallets
Possem el massapà sobre el taulell enfarinat de sucre fi i amb les mans li donem la forma d´una llarga botifarra que tallarem amb un ganivet a talles petits. De cada tall fem una bola amb la forma que volem donar al panellet
Passem els panellets pel forn:
Ben posats en una safata enfarinada de sucre fi, es posen a coure al forn el temps just perquè quedin cruixents per fora i tou per dins. Els de coco s´han de gratinar lleugerament per tal que quedin rossos de sobre.
El toc final:
És la presentació estètica. Una safata bonica i una blonda de paper són detalls que s`agraeixen

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada