dimarts, 3 de febrer de 2009


Ja fa dies que vam fer panellets, ens van quedar molt bons, per això us posem la recepta.


PANALLETS DE TOTS SANTS

Ingredients per 1kg de panallets:

½ kg de farina d´ametlla ( ametlla crua de la millor qualitat, molta)

½ kg de sucre (no cal que sigui fi).

Una patata petita bullida.

Una mica de sal per a la planta.

Mitja cullerada de pela de picada ben fina.

Algun ingredient a escollir per donar-los gust: pot ser cafè

Soluble en pols, coco, cireres confites picades, membrillo, suc de llimona o de taronja. . . .

Una mica de sucre fi per escampar sobre el taulell de treball i la plata d´anar al forn

Elaboració del massapà:

En una conca fonda, desfem la patata bullida amb una mica de sal, un pols de pela de llimona i cada ben fina, i una cullarada petita de clara d´ou batuda. Hi afegim el sucre, remenant tota l´estona amb una cullera. Hi afegim a poc a poc la farina diametral, sense deixar de remenar, fins que queda una ben pasta ben homogènia.

Per acabar el massapa:

Si el massapà queda mola d´ur, si el volem pels panallets de coco, caldrà afegir-hi unes gotes d´aigua, sense passar-nos, que no quedi massa mol. Si volem el massapà per fer panallets de cirera, ja podem afegir-hi, enlloc de l´aigua, les cireres ben trinxades (no massa quantitat).

Donem forma als panallets

Possem el massapà sobre el taulell enfarinat de sucre fi i amb les mans li donem la forma d´una llarga botifarra que tallarem amb un ganivet a talles petits. De cada tall fem una bola amb la forma que volem donar al panellet

Passem els panellets pel forn:

Ben posats en una safata enfarinada de sucre fi, es posen a coure al forn el temps just perquè quedin cruixents per fora i tou per dins. Els de coco s´han de gratinar lleugerament per tal que quedin rossos de sobre.

El toc final:

És la presentació estètica. Una safata bonica i una blonda de paper són detalls que s`agraeixen